Trooppiset puutarhahuonekalut - pala sademetsää patiolla?

 

Osto-ohjeita

Ekologiset ongelmat

Sosiaaliset ongelmat

Laittomat hakkuut ja
puun salakuljetus

Trooppiset puulajit

Sertifikaatit

Kampanja

Linkkejä

Etusivulle

 

Selvitys trooppisen puun käytöstä ja alkuperästä puutarhahuonekaluissa 2006

Suunnitteletko puutarhakalusteiden hankkimista?

Ympäristöjärjestöjen luokitus puutarhahuonekalujen kauppiaista auttaa valitsemaan huolettoman ostopaikan.
Kaikilla alla listatuilla kauppiailla on myynnissä sademetsäystävällisiä ja eurooppalaisista puista tehtyjä tuotteita. Osa kauppiaista myy myös sademetsille tuhoisia tuotteita - näiden liikkeissä asioidessa on sademetsäystävällisen kuluttajan tarkistettava tuotteiden taustat.

Luokitus perustuu Luonto-Liiton, Maan ystävien ja Suomen luonnonsuojeluliiton keväällä 2006 tehtyyn selvitykseen. Sitä voidaan päivittää tarvittaessa (nykyinen versio 8.5.2006).
>>> järjestöjen tiedote selvityksestä
>>> koko selvitys pdf-muodossa
>>> luokitukseen 4.5.2006 jälkeen tehdyt muutokset

VIHREÄ LUOKKA - Sademetsäystävälliset kauppiaat. Eivät myy sademetsäpuuta ja viljellyn puun kestävyydestä ympäristön ja ihmisten kannalta kannettu vastuuta; vain FSC-sertifioitu puuta tropiikista. Näissä liikkeissä asioidessa ei tarvitse huolehtia osallistumisesta sademetsien häviämiseen.
IKEA
Kalustekauppa.com
KELTAINEN LUOKKA - Tropiikin viljelypuun kauppiaat. Eivät myy sademetsäpuuta, mutta puuviljelmiltä tulevaa, FSC-sertifioimatonta trooppista puuta on tarjolla. Näissä kaupoissa ei tarvitse huolehtia ostavansa puuta uhanalaisista sademetsistä, mutta puuviljelmiin voi liittyä metsien raivaamista tai maakiistoja viljelmäyhtiöiden ja paikallisväestön välillä. Kauppiaat, jotka eivät tarjoa lainkaan FSC-merkittyjä tuotteita on erikseen merkitty.
Citymarket (ei FSC-tuotteita)
Isku
Jysk
Multasormi
Plantagen
Prisma
Teesi (ei FSC-tuotteita)
Vepsäläinen (ei FSC-tuotteita)
PUNAINEN LUOKKA - Sademetsäpuun kauppiaat ja tietojen luovuttamisesta kieltäytyneet. Sademetsäpuu on ympäristön kannalta selvästi huonoin vaihtoehto. Asioidessaan näissä liikkeissä sademetsäystävällisen kuluttajan on syytä olla varuillan ja tietoinen eri puulajeista ja niihin liittyvistä ongelmista. Kauppiaat, jotka eivät tarjoa lainkaan FSC-merkittyjä tuotteita on erikseen merkitty.
Anttila
Asko
Bauhaus
Etola (ei FSC-tuotteita)
Euromarket (ei FSC-tuotteita)
K-Rauta
Masku
Rautia
Sotka
Starkki (ei tietoa FSC-tuotteista)
Stemma
Stockmann
Tasokaluste / Koti-idea
Tokmanni (ei FSC-tuotteita)

 

 

 

 


 

Sademetsää